XVII edycja Konkursu "Smak ekologicznej żywności"
Samorząd Województwa Mazowieckiego zaprasza szkoły podstawowe z terenu województwa mazowieckiego do udziału w konkursie sprawdzającym wiedzę z zakresu rolnictwa ekologicznego i żywności ekologicznej.
Konkurs będzie się odbywał w terminie od 1 marca do 21 maja 2020 r. (w tym etap szkolny: od 1 marca do 9 kwietnia 2020 r.). Zgłoszenia można nadsyłać do 27 marca 2020 r.
Celem przedsięwzięcia jest m.in. pogłębianie wiedzy na temat ekologii i ekologicznej żywności, podnoszenie świadomości młodych konsumentów poprzez promowanie certyfikowanych produktów rolnictwa ekologicznego, kształtowanie postaw zdrowego żywienia wśród dzieci i młodzieży.
Szczegółowe informacje na temat inicjatywy można uzyskać w Departamencie Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, pod nr tel.: (+22) 59 79 146 oraz na stronie internetowej organizatora.