Projekty społeczne i profilaktyczne - Archiwum
-
Program edukacyjny "Pora na pomidora - w szkole i przedszkolu"
W ramach V edycji kampanii „Pora na pomidora, czyli jak tu nie kochać polskich warzyw i owoców”, przy współpracy z ekspertami - specjalistą ds. zdrowego żywienia, psychologiem oraz specjalistą ds. edukacji zdrowotnej w szkole, powstał program edukacyjny "Pora na pomidora - w szkole i przedszkolu". Więcej
-
Najczęściej zadawane pytania dotyczące rozporządzenia "sklepikowego"
W związku z licznymi zapytaniami do rozporządzenia Ministra Zdrowia w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach, Ministerstwo Zdrowia opublikowało najczęściej zadawane pytania. Więcej
-
Akty prawne regulujące organizację prawidłowego żywienia w szkołach i placówkach oświatowych
1 września 2015 r. weszły w życie nowe przepisy w zakresie żywienia w szkołach. Ich celem jest ograniczenie epidemii otyłości wśród dzieci. Więcej
-
Kampania społeczna m.st. Warszawy "Wiem, co jem"
Zachęcamy do zapoznania się z informacjami zawartymi na stronie m. st. Warszawy poświęconej kampanii społecznej "Wiem co jem", na której można znaleźć praktyczne wskazówki i sprawdzone praktyki w zakresie organizacji prawidłowego żywienia w szkołach i placówkach oświatowych. Więcej
-
Konferencje Wiem, co jem – jak wdrażać w szkole od 1 września 2015 r. nowe prawo w zakresie żywienia?
Konferencje odbyły się w Ciechanowie, Radomiu, Płocku, Ostrołęce, Siedlcach i Warszawie. Więcej
-
Materiały wykorzystane podczas konferencji
Poniżej publikujemy prezentacje prelegentów wykorzystane podczas cyklu konferencji Wiem, co jem – jak wdrażać w szkole od 1 września 2015 r. nowe prawo w zakresie żywienia? Zachęcamy do zapoznania się z nimi. Więcej