Szkoły Dobrego Żywienia - konferencja
3 grudnia w Warszawie odbyła się konferencja „Szkolne Smaki-Szkoły Dobrego Żywienia” zorganizowana przez Fundację Banku Ochrony Środowiska i Fundację „Szkoła na widelcu”. W konferencji wzięła udział Katarzyna Góralska Mazowiecki Wicekurator Oświaty.

3 grudnia w Warszawie odbyła się konferencja „Szkolne Smaki-Szkoły Dobrego Żywienia”. W konferencji zorganizowanej przez Fundację Banku Ochrony Środowiska i Fundację „Szkoła na widelcu” udział wzięli m.in. Sekretarz Stanu w Ministerstwie Edukacji Narodowej Tadeusz Sławecki oraz Mazowiecki Wicekurator Oświaty Katarzyna Góralska.
'Szkoły Dobrego Żywienia” to najnowszy projekt Fundacji Banku Ochrony Środowiska realizowany w ramach programu „Aktywnie po zdrowie”. Organizatorzy podczas ogólnopolskich konferencji dla dyrektorów szkół i warsztatów kulinarnych dla pracowników stołówek szkolnych propagują nowoczesny system zdrowego żywienia, zgodny z zalecanymi normami w żywieniu dzieci i młodzieży.
Projekt został objęty m.in. honorowym patronatem Ministra Edukacji Narodowej i Mazowieckiego Kuratora Oświaty.