Moje skróty

Kuratorium Oświaty w Warszawie

Ogólnopolski Klaster Środowiskowy Branży Gastronomicznej - Aktualności -

Nawigacja

Informacja

Strona znajduje się w archiwum.

Ogólnopolski Klaster Środowiskowy Branży Gastronomicznej

Działalność klastra środowiskowego branży gastronomicznej - inicjatywy stworzonej przez grupę zawodowców i fachowców w danej dziedzinie – ma na celu wzmocnienie potencjału i rozwoju branży gastronomicznej, jakości świadczonych przez nią usług oraz współpracy na płaszczyźnie edukacyjnej.

Klaster został stworzony jako inicjatywa dla podniesienia konkurencyjności i innowacyjności w branży gastronomicznej. W swoich założeniach opiera się m.in. na wspieraniu sektora edukacji poprzez rozwój współpracy ze środowiskiem edukacyjnym, poprawę kształcenia specjalistów, ewaluację systemu szkoleń i doradztwa, wypracowanie, promowanie i upowszechnianie nowych rozwiązań w zakresie kształcenia zawodowego, wymianę doświadczeń i propagowanie dobrych praktyk.

Zachęcamy szkoły prowadzące kształcenie w zawodach „gastronomicznych” do zapoznania się z zakresem działalności, założeniami i celami Ogólnopolskiego Klastra Środowiskowego Branży Gastronomicznej na stronie internetowej: www.klastergastronomiczny.pl 

Metryczka

Data publikacji 18.06.2015
Data modyfikacji 17.01.2020
Osoba wytwarzająca/odpowiadająca za informację:
Renata Świderska
Osoba udostępniająca informację:
Renata Świderska
do góry